A Look Inside nate’s New NYC Office

by AAshir

Fintech company nate recently hired interior design studio McK Design Co. to design their new office in New York City.

The new headquarters in New York puts self-care first, but also amplifies creativity. “A creative work-life requires social relationships and serendipitous interactions, and studies have shown that these elements lead to greater effectiveness and innovative thinking,” says CEO and founder Albert Saniger. In-person work has been found to support these qualities. An increase in remote work at Microsoft during the pandemic, for example, was correlated with a decrease in cross-group collaboration and overall call hours, a study found. Through nate’s simple checkout, users stay in flow, shopping easily with any online retailer. Similarly, nate’s office has been designed to keep team members in flow, keeping in touch with self-care and continuing to grow professionally.

The new office is a space that makes self-care possible,” says Maria Bastos, Creative Director. Features of the new office include a dedicated meditation room, where employees can escape and unwind; all-gender bathrooms; a rooftop that’s perfect for yoga; a wellness room; and a kitchen stocked with a variety of snacks and drinks. Most of the spaces are designed to be multi-functional. The kitchen is large enough for informal socializing, and on Fridays, the meditation room becomes a yoga and massage studio, courtesy of Soothe. The office also has pods that employees can book for therapy appointments. Positive affirmations on the walls, like “you are awesome” and “love yourself,” remind employees not to forget to take care of themselves, even as they press forward with projects.

The space’s layout and features are an extension of the company’s investment in employee wellbeing. Employees receive $200 a month to support wellness goals alongside comprehensive health coverage, free access to Avo for easy grocery delivery, a one-year membership with online mental health care platform Talkspace, and $10,000 toward family planning.

There’s a fun side to the office too – kombucha is available on tap, boardroom chairs are all-yellow, team members can relax and hang out in the ping pong area. Although modern and elegant, the space is also an extension of nate’s youthful and vibrant brand. “I feel lucky everyday to be surrounded by the incredibly smart, passionate, and empathetic people here,” says Director of Business Intelligence, Clare Blessen. “Every day is full of new challenges, but there’s constant support from not just my team but across the entire company, and in the process we laugh, disagree, (some of us) do yoga, and have a lot of fun together.”

  • Location: New York City, New York
  • Date completed: 2022
  • Design: McK Design Co.
  • Photos: David Mitchell
Reception
Open-plan workspace
Breakout space
Breakout space
Meeting pods
Seating area / Ping-pong table
Seating area / Ping-Pong table
Kitchen
Meeting room
Meeting rooms

The post A Look Inside nate’s New NYC Office appeared first on Design Daily’.

Related Posts