A Look Inside Nekster’s New Ljubljana Office

by AAshir

Crowd-investment company Nekster hired architecture and interior design studio Kragelj to design their new office in Ljubljana, Slovenia.

“As a result of its rapid growth, Nekster had quickly outgrown its existing offices. Not only were they too small to accommodate the expansion of the business, they no longer represented its progressive, innovative personality.

A new office had to reflect those characteristics. Its design also had to combine the energy of a start-up with the maturity of a major player in the financial services sector.
Crucially, the design of the new office was to serve the people who worked in it. The building is not primarily a customer facing facility, but one that meets the day to day demands of people for comfort, agility, productivity and innovation.

After selecting the right building for its needs, Nekster invited Kragelj to transform the space into a high-performance workplace that met the client’s vision. The office was to be particularly focussed on the creativity, productivity and wellbeing of staff, so the provision of ergonomic seating, indoor air quality, acoustic comfort and lighting was key.
The project also changed as a result of the advent of the pandemic. The space requirement was reduced significantly, and certain spaces seen as less necessary while others became more important, such as social spaces with writable walls.

Kragelj shifted quickly to meet these new requirements, not only halving the space but creating a design that reflects a rapidly changing work culture. Kragelj always builds responsiveness and agility into its designs, and this was essential when it came to delivering to a firm that was not only innovating and growing rapidly, but also adapting to the needs of a rapidly changing world.”

  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Date completed: 2020
  • Size: 3,229 square feet
  • Design: Kragelj
  • Photos: Matej Kolaković
Lobby
Breakout space
Breakout space
Private office
Meeting room
Collaborative space
Workstations
Corridor
Private office

The post A Look Inside Nekster’s New Ljubljana Office appeared first on Design Daily’.

Related Posts